Un asteroid explodează deasupra Rusiei și din nou nu a fost detectat

Cu câteva zile în urmă, un asteroid a oferit un spectacol intens de lumină în cerul mai multor orașe rusești. Mai mulți martori au putut vedea meteoritul strălucitor care a explodat ca o minge de foc pe locurile sale.

Așa cum am scris într-un articol anterior, când un reprezentant NASA a declarat că un impact este inevitabil și nu putem face nimic în acest sens putem observa că nu totul este o minciună și unele lucruri se cam adeveresc.

Vestea proastă: Nimeni nu i-a așteptat sosirea, nimeni nu la putut detecta la timp.

Potrivit NASA , meteoritul a explodat cu o forță de 2,8 kilotone pe 21 iunie la ora 01:16 UTC, în mai multe orașe din Rusia.

În funcție de intensitatea exploziei, meteorul ar fi avut 4 metri în diametru, ceea ce nu se compara cu asteroidul de 20 de metri din Chelyabinsk (Rusia) care a explodat peste cer în februarie 2013, lăsând mulți oameni răniți.

Cu toate acestea, acest lucru nu este o ușurare, această rocă nouă și mică ar fi putut provoca, de asemenea, o mulțime de daune în cazul în care ar fi explodat mai aproape sau direct într-un oraș.

Organizația Internațională Meteor a spus într – o declarație :

Evenimentul a fost raportat de martori din orașele Kursk, Lipetsk, Voronzeh și Orel.

Mulți dintre ei au raportat un boom sonic puternic.

Nu sa confirmat încă dacă vreun fragment de piatră a ajuns la suprafață; dar sa stabilit că explozia intensă a dezintegrat cea mai mare parte a rocii din atmosferă.

Așa cum am menționat deja, nu este un asteroid de dimensiuni mari care ar putea pune în pericol specia noastră, totuși faptul că nu este detectat provoacă o mare îngrijorare și nu este singurul meteor care nu a fost detectat;

În ultimele săptămâni, un alt asteroid a fost detectat cu câteva ore înainte de a exploda în atmosfera noastră.

Acest lucru reflectă faptul că suntem încă „în scutece” în încercările noastre de a detecta diferitele obiecte apropiate de Pământ care ar putea reprezenta o amenințare.

Potrivit NASA, acesta încearcă să îmbunătățească procesul de detectare a asteroizilor potențial periculoși, deci este de așteptat ca în viitor, cazuri ca aceasta să nu ne mai ia prin surprindere.

Dar la ce folos să-l detectăm, atât timp cât nu putem face nimic în privința coliziunii?

Loading...
Citește și
error: Avem pagină de contact dacă doriți ceva !!