TOP 10 RUINE DIN EUROPA CE MERITĂ VIZITATE

Vă vom duce de la coasta Irlandei de Nord până la așezările grecești antice din Turcia pentru a vedea cele mai remarcabile TOP 10 ruine din Europa. Știm cu toții că istoria Europei merge mai departe. Imperiile au venit și au plecat, societățile au înviat și au căzut, iar mulți au lăsat ceva în urmă pentru a ne bucura astăzi.

Fiecare țară modernă poate vedea cel puțin o parte din trecutul său în structurile de pietre care se sfărâmă, care stropesc peisajul european. Unele sunt în centrele orașului, iar unele necesită o excursie la țară, dar toate merită vizitate.

TOP 10 RUINE DIN EUROPA CE MERITĂ VIZITATE

Castelul Dunluce, Irlanda de Nord

TOP 10 RUINE DIN EUROPA CE MERITĂ VIZITATE Castelul Dunluce, Irlanda de Nord

Majoritatea oamenilor se gândesc la istoria tristă și tulburată a secolului al XX-lea, când vorbesc de Irlanda de Nord, dar istoria medievală este la fel de bogată ca și vecinul său sudic și restul Insulelor Britanice.

Datând de la începutul anilor 1500, Castelul Dunluce este asezat pe o platformă stâncoasa cu vedere la ocean. De fapt, peisajul uimitor merită călătoria liniștitoare și este la puțin peste o oră de mers cu mașina de la Belfast.

TOP 10 RUINE DIN EUROPA CE MERITĂ VIZITATE

Stonehenge, Anglia

TOP 10 RUINE DIN EUROPA CE MERITĂ VIZITATE Stonehenge, Anglia

Situat printre dealurile inundabile ale câmpiei Salisbury și doar la o oră și jumătate cu mașina de centrul Londrei este monumentul enigmatic și continuu fascinant al lui Stonehenge . Datând de mai mult de 5.000 de ani, Stonehenge a fost subiectul multor teorii cu privire la istoria și scopul ei.

Acestea variază de la utilizarea sa presupusă ca un loc de vindecare, un loc de înmormântare și un loc de ritualuri, cu pietrele aliniind soarele la solstițiul de iarnă și de vară.

Indiferent ce este, este una dintre cele mai renumite structuri de pe planetă și un loc distractiv pentru a vizita și a întreba ce făceau locuitorii din zonă în 3000 î.H.

TOP 10 RUINE DIN EUROPA CE MERITĂ VIZITATE

Pont du Gard, Franța

TOP 10 RUINE DIN EUROPA CE MERITĂ VIZITATE Pont du Gard, Franța

Imperiul Roman a înconjurat Marea Mediterană și sa întins spre nord, cuprinzând peninsula balcanică și toată Europa sudică și de vest, inclusiv Franța, Spania și chiar Marea Britanie.

Ecouri ale dominației romane au rămas și în această vastă zonă, iar unul dintre cele mai bune exemple de arhitectură și inginerie romană se află la Pont Du Gard .

Acest apeduct frumos a fost construit la mijlocul secolului I și faimoasa secțiune a podului este doar o parte a pasajului de apă de 50 de kilometri, destinat să aducă apă coloniei romane de Nemausus (actual Nîmes). Este la o oră și jumătate de mers cu mașina de la Montpellier

TOP 10 RUINE DIN EUROPA CE MERITĂ VIZITATE

Forumul Roman și Colosseum

TOP 10 RUINE DIN EUROPA CE MERITĂ VIZITATE Forumul Roman și Colosseum

Mergând spre vest, ne îndreptăm spre Roma, inima imperiului omonim și acasă la unele dintre cele mai minunate ruine. Situat direct în inima orașului, la doar 2 stații de metrou de la gara centrală, ruinele Forumului Roman și Colosseum, sunt probabil remizele turistice din Italia.

Forumul a constituit un punct central de întâlnire pentru cetățeni și politicieni, atât din timpul Regatului Roman, al Republicii Romane, cât și al Imperiului Roman.

Astăzi, există ruinele mai multor structuri care au avut odată o importanță imensă, inclusiv Templul lui Antoninus și Faustina , Templul lui Saturn , Arcul lui Titus și Curia Julia(la un moment dat scaunul Senatului Roman) și multe altele.

TOP 10 RUINE DIN EUROPA CE MERITĂ VIZITATE

Pompei, Italia

TOP 10 RUINE DIN EUROPA CE MERITĂ VIZITATE Pompei, Italia

250 de kilometri sud de Roma și la doar 25 de kilometri sud de Napoli sunt ruinele tragice ale Pompeiilor . Pompei, spre deosebire de alte ruine, păstrează un aspect somnoros și neobișnuit de uman.

Rezultatul unei erupții vulcanice devastatoare, ruinele nu par abandonate sau goale ca cele mai multe altele, pentru că timp de peste 1500 de ani au fost îngropate sub 4 până la 6 metri de cenușă și piatră ponce. Pompei oferă un exemplu minunat despre modul în care a trăit viața într-un oraș roman.

Aici puteți vedea un amfiteatru roman, Forumul, o bazilică și câteva băi. Cu toate acestea, ceea ce îl face și mai special, sunt mulajele de ghips realizate pe măsură ce cenușa a fost indepartată.

Ele arată pozițiile exacte pe care mulți dintre cetățenii orașului le-au avut în timpul erupției și servesc ca un memento sumbru a puterii naturii.

TOP 10 RUINE DIN EUROPA CE MERITĂ VIZITATE

Structurile megalitice ale Maltei

TOP 10 RUINE DIN EUROPA CE MERITĂ VIZITATE Structurile megalitice ale Maltei

Dacă intenționați să vă opriți în Malta în călătoriile voastre, veți fi fără îndoială în fața unor serii de structuri izbitoare și incredibil de vechi. De fapt, unele dintre aceste temple de piatră sunt considerate a fi cele mai vechi structuri în picioare pe Pământ, lângă Göbekli Tepe .

Malta este destul de mică și durează doar 45 de minute pentru a o parcurge de la un capăt la celălalt al insulei principale. Puteți explora gangantija pe insula Gozo, un templu de 5.500 de ani, sau vizitați Hypogeum din Hal-Saflieni , singurul cunoscut templu subteran din epoca preistorică, și Templul Mnajdra , un complex mai mare cu vedere la ocean.

TOP 10 RUINE DIN EUROPA CE MERITĂ VIZITATE

Castelul Ogrodzieniec, Polonia

TOP 10 RUINE DIN EUROPA CE MERITĂ VIZITATE Castelul Ogrodzieniec, Polonia

La o oră de mers cu mașina în afara frumosului oraș polonez  Cracovia se află  Castelul Ogrodzieniec, un castel medieval datând din secolul al XIV-lea. Puteți explora acest castel, care are în continuare câteva fresce medievale vizibile, iar fațada sa descompusă a captat imaginația vizitatorilor de ani de zile.

Ceea ce face castelul unic, este că, după unii, castelul este bântuit de ” câinele negru al lui Ogrodzieniec „, care are ochi arși și rătăcește pe teren pe timp de noapte, tragând un lanț greu în urma sa.

TOP 10 RUINE DIN EUROPA CE MERITĂ VIZITATE

Partenonul din Atena, Grecia

TOP 10 RUINE DIN EUROPA CE MERITĂ VIZITATE Partenonul din Atena, Grecia

Vizitatorii orașului Atena vor vizita fără îndoială celebrele ruine istorice, unde la fel ca și în Roma, ele se află chiar în centrul orașului. Multe dintre structurile bine-cunoscute sunt asezate în partea de sus a așa-numitei Acropole și sunt vizibile în mare parte din oraș.

Cunoscut ca simbolul democrației, probabil cea mai faimoasă clădire de aici este Parthenonul, finalizat în 438 î.Hr. A fost construită ca un templu și rămâne astăzi ca cea mai vizibilă ruină a orașului. Alte sit-uri includ Templul Vechi al Athenei, Teatrul Dionysus Eleuthereus și Templul Athena Nike.

TOP 10 RUINE DIN EUROPA CE MERITĂ VIZITATE

Efes (Ephesus), Turcia

TOP 10 RUINE DIN EUROPA CE MERITĂ VIZITATE Efes (Ephesus), Turcia

Situat în vestul Turciei și cunoscut astăzi ca Ephes , Efes a fost un oraș antic grecesc de pe Coasta Ionică. Datând din secolul al XlX-lea î.H., are câteva structuri grecești, dar în primul rând romane, cum a fost cucerită de Republica romană în 129 î.H.

Principalele locații aici sunt Biblioteca Celsus (imagine), rămășițele mici ale Templului Artemis (una dintre cele șapte minuni ale lumii antice) și cel mai mare teatru în aer liber al lumii antice. Este la o oră de mers cu mașina de orașul de coastă Izmir .

TOP 10 RUINE DIN EUROPA CE MERITĂ VIZITATE

 Göbekli Tepe, Turcia

TOP 10 RUINE DIN EUROPA CE MERITĂ VIZITATE  Göbekli Tepe, Turcia

Cele mai vechi ruine din lista noastră sunt cele mai vechi din lume, cu o vârstă estimată de 10 până la 12 mii de ani. Asta face Göbekli Tepe  aproape de două ori mai vechi decât ruinele din Malta și până în prezent se cunoaște foarte puțin despre cine a construit-o și la ce a fost folosit.

Se speculează că a fost folosit ca un loc de închinare și ne-a schimbat înțelegerea despre societățile vânător-culegător, dovedind că au fost capabili să construiască complexe monumentale. Pietrele au sculpturi ale unor animale diferite pe ele și poate unul dintre cele mai nedumerite aspecte ale lui Göbekli Tepe este că pare să fi fost îngropat în mod deliberat …

Acest complex este probabil cel mai greu de găsit de pe lista noastră, situată în sud-estul Turciei. Excursii de o zi sunt disponibile din Istanbul care includ zboruri și transferuri, astfel încât să puteți merge până acolo și înapoi în aceeași zi.

Ei bine, aceasta este lista noastră cu unele dintre cele mai cunoscute și nu prea cunoscute ruine din Europa.

Loading...
Citește și
error: Avem pagină de contact dacă doriți ceva !!