Top 10 alimente cu vitamina B12

Iată un Top 10 alimente cu vitamina B12, doar câteva dintre alimentele pe bază ce conțin vitamina B12 pe care le puteți consuma în mod regulat pentru a vă asigura că obțineți suficientă vitamină esențială în dieta dvs.:

Top 10 alimente cu vitamina B12

  1. Ficat de vită: 30 gr: 20 micrograme (peste 300 de % DZR)
  2. Sardine : 100 gr: 6,6 micrograme (peste 100% DZR)
  3. Macrou de Atlantic:  100 gr: 7,4 micrograme (peste 100 % DZR)
  4. Miel:  100 gr: 2,7 micrograme (45 % DZR)
  5. Somon salbatic:  100 gr: 2,6 micrograme (42% DZR)
  6. Drojdie nutritivă:  1 lingură: 2,4 micrograme (40% DZR)
  7. Brânză feta:  0,5 cană: 1,25 micrograme (21% DZR)
  8. Carne, de vită hrănită cu iarbă:  100 gr: 1,2 micrograme (20 % DZR)
  9. Brânză de vaci:  1 cană: 0,97 micrograme (16% DZR)
  10. Ouă:  1 ou mare: 0,6 micrograme (11 % DZR)

Top 10 alimente cu vitamina B12 – Ficatul de vită

Primul beneficiu al consumului de ficat este conținutul foarte ridicat de vitamina B12. Tot ce este nevoie este să cosumați 30 gr de ficat de vită pentru a obține peste cerințele zilnice necesare majorității oamenilor de B12.

Întotdeauna asigurați-vă că ați cumpărat ficat de vită de cea mai înaltă calitate. Asta inseamnă ficatul este de la vaci hrănite cu iarbă și crescute pe pășuni.

Consumul de ficat de vită poate ajuta la prevenirea anemiei, deoarece nu numai că este bogat în vitamina B12, dar este de asemenea ridicat în fier și acid folic. Acestea sunt trei substanțe nutritive care pot ajuta la o recuperare naturală cauzată de anemia cu deficit de vitamina B12 .

Top 10 alimente cu vitamina B12 -Sardine

Sardinele sunt foarte bogate în vitamina B12 și sunt de asemenea, impresionant de bogate în alt lucru vital pentru sănătatea umană: acizii grași omega-3 .

Cercetările au arătat că omega-3-urile conținute în sardine pot avea tot felul de beneficii majore pentru sănătate, incluzând creșterea sănătății inimii, scăderea inflamației și ajutarea astm-ului.

Top 10 alimente cu vitamina B12 -Macrou de Atlantic

Macroul de Atlantic face parte din Top 10 alimente cu vitamina B12, deoarece nu numai că este super bogat în B12, dar este de asemenea, încărcat cu Omega-3, scăzut în mercur şi este evaluat ca un peşte de top pentru sănătate.

Top 10 alimente cu vitamina B12 -Mielul

Mielul nu este mâncat la fel de mult ca și macroul, ci mai degrabă din an în paște, dar cu siguranță are conținut nutrițional impresionant. Este una dintre cele mai importante alimente cu vitamina B12 și este de asemenea, foarte bogat în proteine, fier, seleniu și zinc. Seleniul și zincul sunt două substanțe nutritive importante pentru stimularea imunității.

Top 10 alimente cu vitamina B12 -Somonul sălbatic

Somonul sălbatic este una dintre cele mai sănătoase și mai nutritive surse de proteine. Desigur, trebuie să alegeți sălbatic și nu de crescătorie, pentru a profita la maximum de acest pește atunci când vine vorba de sănătatea ta.

Somonul sălbatic este bogat în vitamina B12, precum și vitamina D, care este un alt deficit de vitamină obișnuit în aceste zile. Cercetările au demonstrat că, până la 0,125 mg de vitamina D pe zi poate îmbunătăți sănătatea musculo-scheletică, îmbătrânirea naturală și lentă a structurii scheletice , şi reduce rata de fracturi la adulții mai în vârstă, care sunt peste 65 de ani.

Top 10 alimente cu vitamina B12 -Drojdie nutritivă

Dacă sunteți vegetarian sau vegan care caută o modalitate de a obține mai mult B12 în dieta dvs., drojdia nutrițională este o opțiune excelentă.

Este de obicei fortificată cu B12 și alte vitamine B. Drojdie nutriționala este, de asemenea, considerată o proteină completă, deoarece conține cel puțin nouă din cei 18 aminoacizi pe care organismul uman nu este în măsură să-i producă.

Top 10 alimente cu vitamina B12 -Brânză Feta

Brânza feta este o sursă importantă de vitamina B12 și multe alte substanțe nutritive, cum ar fi riboflavina (vitamina B2) și calciu. În mod tradițional, brânza feta este fabricată din lapte de oaie sau dintr-un amestec de lapte de oaie și de capră.

Dacă găsiți brânză feta doar din lapte oaie/capră, beneficiile nutriției și sănătății sunt chiar mai bune. Conținutul său ridicat de riboflavină este benefic pentru bolnavii de cefalee, deoarece studiile au arătat că riboflavina poate reduce semnificativ frecvența durerilor de cap, inclusiv a migrenelor.

Top 10 alimente cu vitamina B12 -Carne de vită

Carnea de vită crescută cu iarbă, nu este doar o alegere de top în ceea ce privește sursele de hrană cu vitamina B12 – este, de asemenea, una dintre cele mai bune surse de carne bogate în proteine.

În comparație cu carnea, de vită crescută cu cereale este o alegere mult mai sănătoasă. Cercetările au arătat că, carnea, de vită crescuta cu iarbă este mai ridicată în precursorii vitaminelor A, vitaminei E și antioxidanților împotriva cancerului, comparativ cu carnea, de vită crescută cu cereale.

Top 10 alimente cu vitamina B12 -Brânză de vaci

Brânza de vaci este bogată în vitamina B12, precum și în proteine ​​și calciu. Este, de asemenea, ingredientul suprem al unei abordări alternative a cancerului cunoscut sub numele de Dieta Budwing.

Top 10 alimente cu vitamina B12 -Ouă

Oul este o mare sursă non-carne de vitamina B12. El conține, de asemenea, colina, de care ficatul nostru depinde de a funcționa corect. Cercetările au corelat nivelurile scăzute de colină cu disfuncție hepatice și cu un posibil un risc mai mare de formare a cancerului.

Loading...
Sursa: Vitamina B12
Citește și
error: Avem pagină de contact dacă doriți ceva !!