Titanii: Giganții nemuritori – creatorii zeilor

Titanii: Giganții nemuritori - creatorii zeilor

Titanii, puternicii giganți nemuritori au fost o rasă puternică care a condus lumea înaintea Olimpilor, într-o epocă a epocii de aur a oamenilor. Titanii au fost giganți nemuritori cu puteri incredibile și cunoștințe despre ritualurile religioase vechi și despre magie. 

Ei sunt, de asemenea, cunoscuți ca Zeii Bătrâni și locul lor de locuit era la Muntele Othrys . În cultura greacă au fost interpretate ca personificări ale pământului ( Gaea ) și ale cerului sau cerului ( Uranus ).

Titanii

Prima generație de Titani a fost urmașul lui Gaea și al Uranusului, care inițial a dat naștere la Doisprezece Titani , șase bărbați și șase femele.

Masculii erau Coeus, Cronus, Crius, Hyperion, Iapetus și Oceanus,

iar femelele erau Mnemosyne, Phoebe, Rhea, Theia, Themis și Tethys.

Au apărut la putere când Cronus, într-un complot cu mama și frații săi, ia castrat pe tatăl său Uranus și ia luat de la el conducerea lui Cosmos. Mai multe detalii despre acest conflict pot fi găsite în Geneza

În timpul acestei domnii, unii frați și surori s-au consortat între ei, în timp ce alții s-au consortat cu fii și fiice ale rudelor lor și au dat naștere celei de-a doua generații de Titani. Hyperion și Theia au dat naștere lui Eos, Helios și Selenei , în timp ce Coeus și Phoebe i-au născut pe Leto și Asteria .

Oceanus și Tethys au dat naștere Oceanids și Potamoi care, în general, nu sunt denumiți Titani. Cu toate acestea Clymene , fiica lui Oceanus și Tethys, ia ajutat pe Iapetus să continue generația următoare și la oferindu-i pe Atlas , Prometheus , Epimetheus și Menoetius.

Crius și sora sa vitregă Eurybia, o fiică a lui Gaia și Pontus, i-au născut pe Astraeus, Pallas și Perses și, în cele din urmă, Cronus și Rhea au dat naștere zeilor mai tineri, Zeus, Hades, Poseidon, Hera, Hestia și demeter care s-au răzvrătit împotriva lui Cronus și a urmașilor săi și mai târziu ia-u învins într-un război de zece ani, cunoscut sub numele de Titanomachy.

Ei s-au numit dumnezeii olimpici după Muntele Olimp care a fost locul lor principal de locuit, și au devenit noii conducători ai Cosmosului.

Loading...
Citește și
error: Avem pagină de contact dacă doriți ceva !!