Suluri și artefacte misterioase găsite în statuia lui Buddha din Nara

Într-o statuie veche budistă din Japonia s-a descoperit că conține o colecție de suluri misterioase și artefacte, iar cercetătorii nu au nicio idee despre ce ar putea fi în interior. Statuia este de foarte mult timp în Templul Hokke-ji din orașul japonez Nara.

Legendele locale afirmă că statuia din Templul Hokke-ji ar putea conține secrete necunoscute antice, dar călugării templului s-au opus deschiderii sfintei relicve pentru a vedea ce ar putea să se afle înăuntru.

Datorită tehnologiilor moderne de scanare, oamenii de știință au reușit acum să privească în interior pentru a descoperi aceste comori misterioase fără a afecta statuia. Ce ar putea fi ascuns în această relicvă veche?Scrolluri  găsite în statuia lui Buddha din Nara

Nara a fost capitala Japoniei de la 710 la 794 și astăzi este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO datorită numeroaselor temple, altare și ruine din această perioadă a istoriei japoneze.

Shōmu, împăratul 45 al Japoniei, a stabilit budismul ca fiind una dintre religiile japoneze și cele mai mari influențe culturale în această perioadă. Astfel, există șanse mari ca relicvele găsite ascunse în interiorul acestei statui să dezvăluie aspecte necunoscute ale fondării budismului japonez așa cum o știm astăzi.

 

Potrivit revistei japoneze NHK, scanările CT au arătat că statuia conține aproape 200 de obiecte , cu 30-40 blocate în interiorul capului și alte 150 în corp. Statuia a fost descoperită ca fiind goală de la cap până în picioare.

Multe dintre obiecte par a fi suluri, și nu există nici o dovadă că statuia a fost vreodată deschisă. În ceea ce privește artefactele din interior, statuia este cu adevărat specială „, a declarat pentru NHK Shigeki Iwata, președinte special la Muzeul Național Nara.

„Descoperirea este valoroasă din punct de vedere istoric și și-a mărit valoarea ca un bun cultural”.

Statuia va fi expusă în Muzeul Național Nara până pe 27 mai, după care se va determina dacă statuia poate fi deschisă.

Cine știe ce secrete ascunse ale Japoniei antice se află înăuntru?

Loading...
Citește și
error: Avem pagină de contact dacă doriți ceva !!