Puterea cuvintelor și efectele lor asupra noastră

Puterea cuvintelor nu constă în incantații sau vrăji. Puterea cuvintelor constă în cuvintele rostite zi de zi, membrilor familiei, prietenilor, cunoștințelor, și nu în ultimul rând, vouă înșivă.

Cuvintele sunt singura forță cea mai puternică disponibilă umanității. Putem alege să folosim această forță constructiv cu cuvinte de încurajare sau cu distrugere prin cuvinte de disperare. Cuvintele au energie și putere cu abilitatea de a ajuta, de a vindeca, de a împiedica, de a răni, de a face rău, și de a umili.

„La început era Cuvântul și Cuvântul era cu Dumnezeu, iar Cuvântul era Dumnezeu”

Privind dincolo de tonurile religioase, există un mesaj care să fie găsit în acest sens pentru toată lumea. Totul începe cu un cuvânt.Cuvintele constau în vibrații și sunet. Aceste vibrații creează chiar realitatea care ne înconjoară.

Cuvintele sunt creatorul; creatorul universului nostru, viețile noastre, realitatea noastră. Fără cuvinte, un gând nu poate deveni niciodată o realitate.

Deci, ce putem învăța din asta? Dacă cuvintele și gândurile noastre sunt chiar instrumentele cu care ne creăm realitatea, atunci sunt cu siguranță cele mai puternice instrumente ale noastre? Cu siguranță că ar trebui să alegem doar cele mai bune cuvinte pentru a ne crea cea mai bună realitate?

Puterea cuvintelor: cum să ne folosim cuvintele

Gândurile noastre influențează, de asemenea, ceea ce ne manifestăm în viața noastră. Dar se poate argumenta că adevărata putere stă în cuvintele noastre. Cuvintele noastre reprezintă o afirmație îndrăzneață a gândurilor noastre cele mai intime.

Ele sunt o confirmare a lumii cum vedem pe alții, viețile noastre și pe noi înșine. Este această afirmație puternică pe care o oferă cuvintele noastre care ne permit gândurilor noastre să se manifeste într-o realitate. Deci, de ce alegem să folosim în mod greșit cea mai mare putere a nostră?

Moartea și viața sunt în puterea cuvintelor, iar cei care o iubesc își vor mânca roadele

Nelson Mandela, care sa opus regimului apartheid din Africa de Sud și a fost închis timp de aproape trei decenii, știa puterea cuvintelor. El este citat adesea astăzi, dar în timp ce în închisoare, cuvintele sale nu puteau fi citate din cauza fricii de repercusiuni.

Un deceniu după eliberarea sa, el a spus: „Nu este niciodată obiceiul meu să folosesc cuvinte cu ușurință. Dacă 27 de ani de închisoare ne-au făcut ceva, a fost să folosim tăcerea singurătății pentru a ne face să înțelegem cât de prețioase sunt cuvintele și cât de reală este vorbirea în impactul ei asupra modului în care oamenii trăiesc și mor „.

Regele Solomon, autorul majorității cărții Proverbe din Vechiul Testament, scria deseori despre puterea cuvintelor. El a spus: „Moartea și viața sunt în puterea cuvintelor„. Cuvintele au potențialul de a produce consecințe pozitive sau negative.

Ele au puterea de a da viață prin încurajare și onestitate sau pentru a zdrobi și ucide prin minciuni și bârfe. Cum putem fi siguri că vom produce cuvinte bune care au un rezultat pozitiv? Singura cale este de a păzi cu sârguință inimile noastre: „Mai presus de toate, păzește – ți inima, pentru tot ceea ce faci curge de la ea“.

Cuvintele noastre au puterea de a construi sau de a dărâma

Având în vedere „forța puternică” a cuvintelor pe care le exprimăm, trebuie să ne disciplinăm să vorbim într-un mod care exprimă respect, blândețe și umilință. Unul dintre cele mai clare semne ale unei vieți morale este discursul corect.

Perfecționarea discursului nostru este una dintre pietrele de temelie ale oamenilor maturi. Înainte de a vorbi, luați câteva momente pentru a contempla ceea ce veți spune și cum o veți spune; luând în considerare impactul pe care îl vor avea asupra celorlalți.

Fiți amabili tuturor și spuneți cuvinte care sunt semne de inspirație, entuziasm și încurajare pentru toți. Cuvintele drăguțe și dulci sunt întotdeauna muzică pentru urechile ascultătorilor.

Puterea cuvintelor vorbite

Mulți oameni sunt obligați să dea voce oricărui sentiment, gândire sau impresie pe care o au. Ei aruncă în mod aleator conținutul minții lor, fără să țină seama de semnificația a ceea ce spun ei. Când vorbim despre chestiuni banale ca și în bârfa despre alții, atenția noastră este risipită de trivialități.

Când vorbim, ar trebui să vorbim cu atenție, într-un mod de a ne consolida pacea și compasiunea în personajele noastre. Nu numai că vorbesc cuvintele noastre, dar și tonul pe care îl folosim are un impact imens. Există anumite reguli care ar trebui să ghideze toate comunicările noastre cu ceilalți.

Vorbiți întotdeauna adevărul, evitați exagerările, fiți consecvenți în ceea ce spuneți, nu utilizați standarde duble în abordarea oamenilor, nu folosiți cuvintele voastre pentru a manipula alții și, cel mai important, nu folosiți cuvinte pentru a insulta sau a reduce pe cineva.

Thich Nhat Hanh, un călugăr budist contemporan și un lucrător și scriitor mondial de pace în cartea sa, „Fiind state de pace”, „vorbind sincer în orice negociere între indivizi sau grupuri este necesară.

Vorbind adevărul într-un mod iubitor este, de asemenea, necesar. „Hahn recomandă doar” un discurs iubitor „chiar și atunci când comunicăm despre diferențele și neînțelegerile noastre.

Trebuie să fim „iubitori de onestitate”; trebuie să ne disciplinăm să vorbim într-o manieră care exprimă respect, blândețe și umilință „.

Gary Chapman, în cartea sa, „Dragostea ca mod de viață”, folosește metaforologia viee pentru cuvinte ca fiind „gloanțe sau semințe”. Dacă folosim puterea cuvintelor noastre ca gloanțe cu un sentiment de superioritate și condamnare, nu vom reuși să restaurăm o relație de iubire.

Dacă folosim cuvintele noastre ca semințe cu un sentiment de susținere și o voință bună sinceră, putem reconstrui o relație într-o manieră pozitivă și afirmând viața.

Când trebuie să vorbim sincer despre ceva dificil cu o altă persoană, trebuie să ne concentrăm pe conversație cu atenție și scop. În timpul conversației, trebuie să ascultăm cu răbdare, să vorbim tact și să spunem adevărul așa cum îl înțelegem.

Puterea cuvintelor: ai mare grijă ce cuvinte rostești

Ca societate, am devenit condiționați să vorbim despre nenorocirile și problemele noastre. Luăm interpretările noastre despre evenimente, oameni și noi înșine și le comunicăm lumii, punându-le în existență.

Prin această recunoaștere, atunci când stăm sau ne plângem despre viețile noastre altora, punem aceste cuvinte negative acolo pentru a deveni o realitate. Când spui ceva destul de tare, cuvintele tale devin adevărul nu numai în mintea ta, ci și în mintea tuturor celor la care le spui.

Dacă acest lucru este într-adevăr așa, întrebați-vă cu adevărat – doriți cu adevărat să vă spuneți tuturor și tuturor că știți că sunteți ghinionist în dragoste / fără succes / mizerabil / plictisit sau tot ceea ce v-ați plâns? Mai ales acum, că știți că aceste cuvinte precise creează viața pe care o trăiți?

Începe să alegi cuvintele pe care le vorbești conștient. Practicați o mai bună cunoaștere de sine a cuvintelor pe care le utilizați pentru a vă descrie pe voi înșivă și despre viața voastră.

Cuvintele neputincioase, cum ar fi „nu pot”, „nu ar trebui”, „nu am nevoie”, „nu” ar trebui să fie evitate. Ei vă scot din capacitatea dvs. de a manifesta o viață pe care doriți să o trăiți.

În calitate de creator al universului tău, ceea ce spui merge. Prin urmare, data viitoare când vă prindeți să utilizați cuvinte negative, recâștigați controlul și modelați alegerile cuvântului astfel încât să aibă un impact mai pozitiv asupra lumii dvs.

De exemplu, dacă ați spune de obicei ceva precum „Sunt nesănătoasă și supraponderal”, atunci de ce să nu transformați această afirmație într-o declarație mai pozitivă și constructivă, cum ar fi „Sunt în proces de a deveni mai sănătos și în fiecare zi mă apropii și mai aproape de greutatea mea ideală „.

Cuvintele tale sunt vopseaua cu care îți pictezi realitatea. Alegeți-le cu înțelepciune și pozitiv pentru a crea o realitate care este bună pentru dvs.

„Eu sunt ceea ce sunt”

Afirmați cine sunteți, visurile, speranțele și succesele dvs. cu două dintre cele mai puternice cuvinte pe care o persoană le poate rosti vreodată – „Eu sunt” .

 

Aceste două cuvinte mici, dar incredibil de puternice ar trebui să fie considerate cele mai prețioase cuvinte pe care le aveți în întregul dvs. vocabular.

Cum terminăm propoziția „Eu sunt …” definește cine suntem pentru noi înșine și pentru toți cei din jurul nostru.

Deci, atunci când spui „Eu sunt … grăsime / leneș / timid” sau „Sunt … frumos / încrezător / reușit / fericit”, acesta este adevărul exact pe care îl creați pentru voi înșivă. Nu contează dacă există vreun adevăr în cuvintele pe care le spui, cum termini aceste două cuvinte mici este modul în care vă definiți realitatea.

De ce să nu alegi o expresie mai înaltă pentru tine? Amintește-te de ceea ce ești și de ceea ce vrei să fii începând în fiecare dimineață cu o afirmație pozitivă începând cu acele cuvinte magice „Eu sunt”.

Vorbiți din inimă

Atunci când ne plângem de viața noastră, vorbim cu nerăbdare sau folosim cuvinte urâte, de obicei facem asta dintr-un loc de frică. Deci, primul pas pe care trebuie să-l luați pentru a cuceri acest lucru este să exersați mai bine conștiința de sine asupra cuvintelor pe care le utilizați.

Data viitoare când deschideți gura pentru a vă plânge sau pentru a vă pune pe voi înșivă sau pe ceilalți în jos, întrebați-vă :

  1. – De ce o să spun asta?
  2. „Cum îmi va ajuta asta fericirii mele?”

Nu uita, indiferent de situația în care ești, dacă te plângi nu v-ei schimba cu nimic situația în bine

Întrebați-vă aceste două întrebări importante și, fără îndoială, veți descoperi că, de fapt, vorbim de frică. Aceasta este teama că nu sunteți destul de bun, vă temeți că sunteți în relație greșită, o carieră greșită etc.

Cel mai important este că, prin exprimarea acestor temeri, nu veți face nimic pentru fericirea voastră. Cuvintele tale te pot face să te simți mai rău, manifestând aceste temeri în viața ta cu o intensitate mai mare.

Așa că alegeți cuvintele voastre cu curaj, conștient și iubitor. Vorbiți întotdeauna dintr-un loc de iubire; pentru tine, pentru viața ta și pentru ceilalți. Cuvintele tale sunt egale cu lumea ta, deci folosește-le cu ințelepciune.

Loading...
Citește și
error: Avem pagină de contact dacă doriți ceva !!