Poate crește inteligența?

Poți să fii mai inteligent decât restul? Poate știința să facă posibilă creșterea inteligenței? 

Este dificil să se determine modul în care se măsoară inteligența , unii se bazează pe rezultatele examenelor și notelor, în timp ce alții consideră bunul simț o indicație mai bună a intelectului. Indiferent de ceea ce se consideră standard pentru inteligență , este de necontestat că creierul este cheia.
Din fericire, creierul uman are o mare capacitate de adaptare. Rețelele neuronale sunt extinse și consolidate prin experiențe de învățare. De asemenea, stimulii fac creierul mai puternic și mai vital. Iată câteva modalități prin care puteți crește capacitatea creierului de a învăța informații noi.
Beneficiile meditației au fost dovedite de mii de ani. Această practică poate varia de la o persoană la alta, dar implică, în general, atingerea unei stări de calm mental .
Studiile de rezonanță magnetică au arătat că meditația regulată poate modifica structura creierului și chiar modifica genele . Memoria, performanța mentală, capacitatea de atenție și concentrarea sunt îmbunătățite prin meditație.
Ca și mușchii, creierul trebuie să-și exercite pentru a-și menține tăria și vitalitatea. Unele activități, cum ar fi puzzle-uri de cuvinte încrucișate, Sudoku și alte ghicitori bazate pe cuvinte și numere, pot întări mintea și pot rezolva problemele matematice și de geometrie.
Somnul este esențial pentru o bună performanță mentală . În timpul visului, creierul actualizează memoria; luând în mod inconștient informațiile culese în timpul zilei, pentru a le prelucra și a le transforma în cunoștințe.
Un somn bun de noapte crește funcția creierului și capacitatea de concentrare. Deși variază de la persoană la persoană, adulții se recomandă să doarmă între șase și opt ore.
Corpul uman este conectat, astfel încât să nu puteți avea grijă de o parte fără a beneficia de restul. Exercițiul este esențial pentru o bună sănătate, atât fizică, cât și psihică . Activitatea crește fluxul de sânge, ceea ce crește nivelurile de oxigen și glucoză din creier .
În plus, coordonarea necesară pentru a efectua anumite sporturi exercită mintea . O alimentație bună, de asemenea, îmbunătățește inteligența , alimente precum uleiul de pește, ouăle, proteinele și legumele întunecate sunt bune pentru sănătatea mintală .
Loading...
Citește și
error: Avem pagină de contact dacă doriți ceva !!