Papirusul egiptean vechi prezintă procesul de construcție al piramidelor

Cu ceva timp în urmă, un papirus vechi egiptean a fost scos la expoziție în muzeul din Cairo. Aparent, datează din vremea lui Faraon Khufu, acum 4500 de ani, și descrie modul în care au fost construite piramidele .

Un grup de arheologi francezi și egipteni au descoperit-o împreună cu alți papiri, în regiunea Wadi Al Jarf.

Papirusul egiptean vechi prezintă procesul de construcție a Marii Piramide din Giza.

Marea Piramida din Giza

Marea Piramida din Giza

Aceste papiri dezvăluie viața lucrătorilor care au fost implicați în procesul de creare a Marii Piramide a lui Cheops.

Potrivit cercetătorilor dominanți, scopul acestei piramide era să fie un mormânt pentru regele Khufu. El este faimos ca Faraonul din cea de-a patra dinastie.

Papirusul antic descrie viața unui om pe nume Merer. El a fost omul responsabil de o echipă de muncitori care au mutat pietre extinse de pe țărmul estic al Nilului, pentru a construi Marea Piramidă din Giza.

Vechiul papyrus egiptean din muzeul Cairo

Vechiul papyrus egiptean din muzeul Cairo

În principal, acest papirus egiptean „detaliază viața de zi cu zi și modul de viață al lucrătorilor portului (Wadi Al Jarf)”, potrivit unei declarații a Ministerului Antichităților.

În cazul în care nu știați, piramida este una dintre cele șapte minuni ale lumii antice, construită acum mai mult de 4500 de ani.

De asemenea, o parte din papirusul antic, jurnalul lui Merer, arată că hotărârea lui Khufu era de peste 26 de ani.

Înainte de această descoperire a papirusului, nu aveam informații foarte accesibile despre perioada de guvernământ a celebrului faraon.

În plus, Merer era liderul a 40 de marinari egipteni. Această considerație vine de la sursa Ministerului Antichităților.

Papirusul înregistrează „lucrarea echipei sale, care a transportat blocuri de calcar din depozitele din Torah pe malurile Nilului până la Piramida de la Cheops, în Podișul Gizei”.

Un arheolog egiptean Zahi Hawass a descris această revelație drept „cea mai mare descoperire din Egipt în secolul 21”.

În mod similar, papirusul egiptean oferă o perspectivă asupra funcției semnificative a portului Wadi al-Jarf în procesul de construcție.

Oamenii de știință înregistrează exploatarea cuprului de-a lungul mării și transportul său în continuare spre Giza prin acest port.

Lucrătorii au folosit cupru pentru a construi instrumente pentru a tăia piatra, astfel făcând posibilă mutarea blocurilor masive.

Marea Piramidă din Giza este una dintre cele mai palpitante formațiuni care se sprijină pe planeta Pământ .

Știm doar că originea sa este acum aproximativ 4500 de ani. Cu toate acestea, încă nu avem cunoștințe suficiente despre modul de creare a acesteia fără tehnologii sofisticate.

Papirusul antic sau jurnalul lui Merer oferă ușor o percepție a modului în care a fost făcut. Pentru a sublinia, se vorbește despre mișcarea plăcilor masive de piatră dincolo de Nil prin canale.

După aceasta, au mutat pietrele masive pe piste speciale și au fost transportate la Piramida.

Este totuși un mister, deși vechii egipteni au reușit să strângă aceste pietre masive. Este, de asemenea, un mister cum au ajuns să construiască o structură care a crescut cu 150 de metri înălțime în cer.

Loading...
Citește și
error: Avem pagină de contact dacă doriți ceva !!