Misterul MRU – Impresionantul sistem de fortificare de langa Gorzów Wielkopolski 

Deși istoria acestui loc durează de aproape o sută de ani, zona în care se află MRU cunoscut sub numele de Międzyrzecki Rejon Umocniony, este atât de mare încât încă mai există multe mistere. Planurile MRU sunt bine cunoscute, însă istoricii, arheologii și pasionații care sunt interesați de acest loc, declară că mai sunt multe de descoperit.

În poloneză, este cunoscut sub numele de Międzyrzecki Rejon Umocniony, pe scurt MRU. O puteți recunoaște sub denumirea engleză Fortified Front Oder-Warthe-Bogen și în germană The Festungsfront Oder-Warthe-Bogen.

A fost o linie fortificată militară de apărare a Germaniei naziste. Acum este unul dintre fascinantele muzee din Polonia. Este situat între râurile Oder și Warta, lângă Międzyrzecz și trebuia să protejeze cea mai vitală parte a frontierei de est a Germaniei.

Se întinde aproape 80 km între Gorzow Wielkopolski și Zielona Gora. Istoria acestui loc a început în 1934, când germanii au început să construiască acolo sistemul de fortificație cel mai avansat din punct de vedere tehnologic al Germaniei naziste.

Istoria și proiectul MRU

Zona de Międzyrzecz a devenit o etapă a spectacolului de construire a unui proiect incredibil de sistem de fortificatii. Primele proiecte au fost create in 1932, concepute de echipa speciala de arhitecti si specialisti in construirea fortificatiilor militare.

Deşi germanii au început construcţia în 1934, conform planului urma să fie terminată în 1951. Prima miză a lucrărilor includea construcţia de obstacole în apă şi 12 buncăre uşoare. În 1935, MRU a fost vizitat de Adolf Hitler.

Cea mai mare parte a sistemului de fortificare a fost realizată până în 1944. În ianuarie 1945, armata sovietică a ajuns la linia de apărare în cursul ofensivei Vistula-Oder, și le-a luat trei zile să rupă linia germană.După cel de-al doilea război mondial, germanii au pierdut posibilitățile de a-și realiza planurile.

MRU constă din 100 de structuri de aparare de beton parţial interconectate printr-o reţea de tuneluri subterane. Fiecare tunel aduce mai multe povești interesante și pare a fi un peisaj paradisial pentru fiecare explorator pasionat de construcții militare.

Una dintre cele mai interesante părţi ale complexului este situată în comuna Międzyrzecz, în Pniewo. Secţiunea centrală a mănunchiurilor este interconectată cu un sistem subteran de tuneluri.

Coridoarele sunt la 40 de metri adâncime sub pământ, și de 32 de kilometri lungime. Sistemul situat subteran constă în elemente cum ar fi ateliere de lucru, camere cu motoare, gări şi barăci.

O altă parte interesantă este situată în partea de Sud a MRU. Aceasta este numită Borszyn Loop situată în apropiere de satul Borszyn. Ea se întinde la aproximativ 12 km spre nord şi rămâne una dintre zonele de unde puteți incepe explorările. În Borszyn veţi găsi cel mai bun loc unde puteţi intra în labirintul MRU.

MRU astăzi

În prezent, MRU este un loc foarte important pe harta locațiilor esențiale care protejează populația de lilieci. În tunelurile monumentale ale fostei fortificații trăiesc mii de lilieci.

Unele dintre ele aparțin speciei rare, astfel încât, în fiecare an, zeci de specialiști sosesc la MRU pentru a avea grijă de ei, de a număra populația sau de ai proteja. Potrivit cercetătorilor, MRU este un adăpost pentru peste 35.000 de lilieci din cel puțin 12 specii.MRU a devenit bastionul liliecilor

MRU a devenit un adăpost prietenos pentru animale și oameni. Această linie veche fortificată deține mii de secrete care-l așteaptă pe cel care este gata să le recupereze.

Pas cu pas, grupul de pasionați care sunt gata să exploreze fiecare colț al MRU descoperă cele mai fascinante povesti despre acest loc. Datorită muncii lor, MRU este un mic muzeu care vă ajută să înțelegeți istoria acestui loc.

 

Loading...
Citește și
error: Avem pagină de contact dacă doriți ceva !!