Inversarea polilor magnetici și creșterea activității vulcanice

Efectele inversării polilor magnetici ai pământului se pot observa prin creșterea aparentă a cutremurelor și a acțiunii vulcanice care cresc pe tot globul. Are loc o inversare a polului magnetic, care se accelerează.

Există acum unele semne cheie că acest lucru a început cu seriozitate. Doar recent, mulți dintre principalii vulcani globali au devenit mai activi, mai ales în jurul Pacific Ring of Fire .

Numai în ultimul an, au existat 121 de cutremure minore în Parcul Yellowstone. Vedem, de asemenea, o creștere a activității de schimbare a pământului în America Centrală, Japonia, Indonezia și Australia astea doar câteva.

Este de așteptat, deoarece schimbarea se accelerează acum. Suntem în jur de o sută de ani într-o schimbare crucială a polului. Acestea pot dura, de obicei, mii de ani pentru a finaliza, dar accelerarea actuală indică o finalizare într-o singură viață omenească (a se vedea … Berkeley News ).

În timpul unei astfel de schimbări, câmpul magnetic scade, ceea ce reduce foarte mult efectul de ecranare al furtunilor solare care intră. Aceasta este ceea ce se află acum.

„Câmpurile Pământului și Soarelui slăbesc și ieșim din norul de praf magnetic. În același timp, cele trei scuturi împotriva energiei din spațiu dispar, noi manifestăm o vulnerabilitate sporită față de vremea din spațiu de soarele nostru, și razele cosmice depășesc deja așteptările.”

Are un impact masiv asupra biosferei noastre, ceea ce duce la creșterea cutremurelor și a activității vulcanice . Iată un videoclip informativ despre aceste schimbări și efectele lor …

 

Inversarea polilor a început

Există două tipuri de inversare a polilor. Tipul terestru este locul în care masele funciare se deplasează, de fapt, de la pozițiile lor curente la cele noi, uneori, la mii de kilometri distanță.

Apoi se schimbă polul magnetic, un flip în câmpul magnetic al Pământului unde polii nord și sud schimbă locurile.

Adam Maloof, profesor asociat de geosciences la Universitatea Princeton, a crezut în schimbarea terestră a polilor încă din zilele studențești.

Anii de cercetare nu au demonstrat pe deplin că schimbul de pol terestru are loc deloc, dar cercetările sale au arătat că nu există nici un fel posibil cum s-ar putea întâmpla așa cum și-a imaginat că ar face-o.

Maloof a difuzat teoria sa pe National Geographic în 2009. Dovezile geologice descoperite în timpul spectacolului au descoperit roci în Australia, care s-au „născut” la mii de kilometri distanță, iar Maloof a văzut acest lucru ca o dovadă a revoltelor violente.

inversarea polilor magnetici și creșterea activității vulcaniceStâncile aveau polaritatea „greșită” pentru situația lor. În calitate de geolog, el știa că rocile își mențin polaritatea inițială din momentul în care sunt împinse din inimile pământului până când se sfărâmă în praf milioane de ani mai târziu.
Găsirea de pietre care au apărut la mii de kilometri nord pe o insulă din emisfera sudică i-au oferit o dovadă suplimentară că teoriile sale erau corecte.

O inspecție mai amplă i-a prezentat o problemă majoră

Nu exista nicio dovadă a unei răstălmăciri violente, nimic, nimic pentru a explica cum au ajuns pietrele în locația lor actuală. Modelul a fost repetat la alte situ-uri din întreaga lume. El și echipa lui au analizat zeci de exemple de pietre care nu ar trebui să fie acolo unde le găseau. 

Mulți oameni de știință nu-și urmează teoria, preferând să creadă că rocile cu polaritate opusă au ieșit din interiorul Pământului când polii magnetici se aflau în poziția opusă sau că au ajuns acolo unde se datorează driftului continental .

Ce se întâmplă în timpul inversării polilor magnetici

Schimbarea polului magnetic este altceva în întregime. Coaja terestră rămâne în poziție, nu există nici o mișcare de roci sau altceva de pe suprafața pământului.

Câmpul magnetic din jurul Pământului este generat de mișcarea fierului topit în miezul exterior. Atunci când funcționează corect, ne protejează de furtunile de particule, de radiațiile cosmice, de radiațiile UV de tip B și de particulele subatomice care zboară prin spațiul.

Fără ea stratul de ozon ar fi erodat și vom fi expuși la aproape tot ceea ce universul ne aruncă asupra noastră.

La fiecare câteva sute de mii de ani, forța câmpului magnetic se reduce până când nu este aproape deloc, iar în acest moment polii magnetici se răstoarnă, polii schimbă locurile.

Dosarul geologic ne spune că au existat multe astfel de inversări. Ultima se crede că sa întâmplat cu aproximativ 780 000 de ani în urmă.

Câmpul nostru magnetic a slăbit acum 150 de ani, dar slăbirea nu este uniformă. Profesorul Elgil Friis-Christensen, fost director al Institutului Spațial Național din Danemarca, a declarat pentru BBC :

Vorbim despre acoperirea terenului global, dar în unele zone locale, cum ar fi în Atlanticul de Sud, terenul a scăzut cu 10% în ultimii 20 de ani.

Inversarea polilor polilor nu este sincronizată; pentru un timp putem avea doi sau mai mulți poli de sud sau polii nordici, pe măsură ce câmpul se ajustează și se instalează în noua sa poziție. Este absolut necunoscut cât de mult timp planeta o să rămână fără protecție.

Nimeni nu a ghicit nici măcar cât timp este nevoie pentru a finaliza inversarea și pentru ca, câmpul să revină la nivelurile normale de operare.

Polul magnetic de nord a fost în mișcare de ceva timp, care se deplasează din nordul Canadei spre Rusia, la o rată de 25-40 mile pe an . Viteza de mișcare a crescut în ultimul deceniu. Această creștere coincide cu acoperirea terenurilor cu apă.

Într-o încercare de a afla exact ce se întâmplă cu câmpul magnetic Agenția Spațială Europeană(ESA) a lansat trei sateliți pe spatele unui vehicul Rocot de la Cosmodromul din Plesetsk. Misiunea, numită SWARM, va monitoriza câmpul timp de patru până la cinci ani și sperăm să adune suficiente date pentru oamenii de știință pentru a vedea clar starea câmpului magnetic. ( Sursa)

O inversare a polului magnetic va prezenta probleme majore

Busolele vor fi direcționate în direcția greșită, iar sateliții GPS vor fi destul de literali în imposibilitatea de a se a fi exacți în timp ce sunt programați pentru polaritatea noastră curentă.

Cum nu avem date din timpul ultimei inversări, efectul asupra vieții animale și asupra climei este necunoscut. Păsările vor ști instinctiv că ar trebui să zboare spre nord pentru iarnă … sau încă zboară spre sud? Albine, lilieci și chiar migrațiile în masă vor fi cel mai probabil afectate.

Clima se va schimba în același timp cu polii? Sau mai târziu?

Există atât de multe răspunsuri care trebuie găsite, iar oamenii de știință ar putea să nu aibă atât de mult timp să le găsească.

Schimbarea polului magnetic este un proces dinamic complicat. Deși nu se va produce nici o mișcare de masă a terenurilor, ne vom confrunta încă cu o perioadă de revoltă masivă și incertitudine.

Oferta noastră de hrană este, în cel mai bun caz, fragilă, iar schimbările masive de mediu vor fi o provocare care trebuie depășită dacă trebuie să evităm un om masiv să moară.

Ozonul, filtrul care oprește cea mai mare radiație ultravioletă B, cel mai dăunător pentru om și animale va fi epuizat fără câmpul magnetic acolo pentru al proteja. Cancerul de piele și arsurile solare severe vor crește. Cataracta și orbirea vor crește exponențial, pe măsură ce ozonul va scădea.

Un lucru la care avem deja răspunsul este că oamenii de știință, și, cel mai probabil, și politicienii, sunt îngrijorați.

Numeroasele fonduri alocate Europei în valoare de zeci de milioane de dolari pentru a pune trei sateliți în spațiu nu s-ar fi alocat dacă nu dacă nu ar fi ceva iminent.

Aceasta este o situație în care nu putem face nimic. Guvernele din întreaga lume știu că a început, dar din nou nu spun nimic. Nu dau sfaturi despre pregătirea pentru viitor.

Câmpul magnetic a scăzut de ani de zile și, odată cu trecerea timpului, viteza acestei reduceri crește.

Suprafața câmpului magnetic este direct legată de ozon.

Găurile din ozon permit încălzirea oceanelor din aceste regiuni. Zonele mai calde ale oceanelor permit mai multe precipitații și uragane mai mari, cicloane și taifun-uri care se formează.

Toate aceste prostii pe care le auzim despre schimbările climatice, explicațiile legate de motivele pentru care unele zone se confruntă cu mări calde și cu creșterea nivelului mării; nu este schimbarea climei, este începutul inversării polului magnetic.

Guvernele nu pot accepta acest lucru, deoarece nu pot face nimic în privința lor. În schimb, vinde încălzirea globală într-o încercare mizerabilă de a atenua unele dintre schimbările care se întâmplă deja.

Citește și
error: Avem pagină de contact dacă doriți ceva !!