Exorcismul in Europa de la legenda la adevar

Exorcismul nu este o fantezie a regizorilor și producătorilor creativi ai Hollywood-ului. Este o tradiție antică care incepe chiar înainte de nașterea creștinismului și afectează religiile din intreaga lume.

Preoți specializați in exorcism, care preformează un ritual de exorcizare în care expediază o prezență demonică din sufletul unei persoane.

Cu toţii am văzut blockbustere-le de la Hollywood care ne-au dat fiori. Filme care au săpat adanc  în psihicul nostru, lăsând o dâră de groază care durează zile întregi. Acel sentiment de înfrânare intelectuală atunci când protagonistul principal se află într-o situație fără speranță, fiind la mila răului.preot care foloseste exorcismul

Filmul „Exorcistul” ne-a prezentat un scenariu diferit. A arătat un subiect de tabu învăluit în misticism care a fost ținut în secret timp de peste un mileniu. Afișarea puterii Vaticanului și lupta sa veșnică împotriva forțelor răului și a demonilor.

Exorcismul in Europa

Exorcismul in Polonia

În Polonia, în prezent există 130 de exorciști. Și toți lucrează cu normă întreagă, sub autoritatea Vaticanului.

De ce? – Pentru că înainte de anul 1614, arderea vrăjitoarelor şi exorcismul in public a scăpat de sub control. După „Ghidul Ritualului oficial”, toate actele despre posesiunilor demonice trebuie mai întâi să fie aprobate de biroul de exorcism al Vaticanului.

Există preoți care au efectuat peste 500 de exorcizări în timpul vieții lor, și aceasta este numai în Polonia. Exorcistul Nadine Wojcik, care a scris o carte intitulată „Wo der Teufel wohnt” (În cazul în care Diavolul trăiește), a declarat:

„Se spune că în prezent circa 130 de exorciști trăiesc în Polonia. Diavolul trăiește acolo unde credința este cea mai puternică, iar Polonia este una dintre fortărețele catolicismului. Diavolul vine doar dacă lupți împotriva lui. Prin urmare, pare să fie în mod particular „activ” în Polonia „.

Biserica catolică nu deține un monopol asupra exorcizelor. Există o mulțime de exemple în creștinismul ortodox și chiar în ritualurile pagane slavice de exorcizare.

În mitologia slavă, există o zeiţă patron care a primit autoritate asupra exorcismelor. Fiicele lui Dažbog – Zoryas. Ele sunt cele două zeiţe Gardian, una fiind Zorya Utrennyaya-Steaua de dimineaţă şi cealaltă, Zorya Vechernyaya-Steaua de seară.

Surorile erau foarte atente in privinta câinelui iadului, Simargl, care este legat de steaua Polaris a constelaţiei Ursa mică. Exorcismul era ghidat de Steaua dimineţii şi sacrificiile au fost făcute în onoarea ei. Aparitia zorilor, insemnand un semn sigur de victorie asupra demonilor.

Exorcismul în Croația

În Croația există un preot ortodox care este căutat de toată lumea și si-a câștigat reputația de „Expert Exorcist”. Părintele Petar Jovanovic al Bisericii Ortodoxe Sârbe din Zadar, Sf. Ilija, folosește o tehnică care implică un kilogram de sare și rugăciuni în ritualul său de exorcizare.

Unul dintre colegii lui Jovanovic, Monsignor Milivoj Bolobanic, a spus că:

„Deoarece Biserica Episcopală din Zadar nu are un exorcist oficial, Jovanovic este chemat pentru situații speciale”.

Trebuie remarcat faptul că Mons. Milivoj Bolobanic a scris, de asemenea, o carte intitulată „Cum să recunoști semnele răului”, care este o carte care evidențiază primele întâlniri cu posesiunile demonice și cum să se ocupe de ele.

În 2008, arhiepiscopia Zagrebului a primit primul său Exorcist numit Vatican, însă identitatea sa este păstrată în secret de către rapoartele arhiepiscopului Zagreb, Cardinalul Josip Bozanic – Vecernji List.

Exorcismul in Rusia

În Rusia, în 1995, o călugăriță cu numele Cornelia, care a asistat la nenumărate exorcisme, explică de ce demonii se agata si se blochează in noi. Ea spune că soarta împărtăşeşte aceeaşi esenţă ca şi voinţa. Voința de a iubi, de a mânca, de a reuși și de voința de a trăi.

Entitatea poate apuca și otrăvi totul, într-un sens spiritual, și te face să-ți exprimi un comportament care nu este în concordanță cu natura ta.

Ea a văzut femei vorbind în voci de sex masculin, oameni tremurând violent, ţipetele de frică şi chiar sinucideri cauzate de ruperea pielii cu unghiile umane şi perforarea gâtului, cauzând sângerări interne masive.
Ea spune că demonul nu discriminează şi poate lua pe cine vrea.exorcismul asupra copiilor

Calugarita a relatat de ce exorcismul afecteaza copiii:

„Părinții lor au adus această catastrofă asupra lor prin propria viață neglijata. Acest lucru poate părea ciudat și nedrept, dar cu toții recunoaștem că o mamă care fumează, baga fum în plămânii copilului ei, iar o mamă care bea își creste copilul cu alcool. Când un tată blestemă, adauga cuvinte de blestem în vocabularul copilului său. Deci, este chiar atât de surprinzător faptul că părinții care se scufundă în forțele întunericului indreapta acele forțe asupra copiilor lor?

Citeste despre puterea blestemului

Loading...
Citește și
error: Avem pagină de contact dacă doriți ceva !!