Cum să utilizați Google Analytics pentru site-ul dvs. WordPress

Google Analytics este un instrument foarte puternic, dar pentru un blogger nou, este foarte copleșitor. Este foarte ușor să instalați codul de urmărire Google Analytics în WordPress și apoi să uitați de el. Astăzi, vom discuta cum să utilizați Google Analytics pentru site-ul dvs. WordPress. În acest ghid pentru începători, vă voi arăta rapoartele mele standard preferate și cum le folosesc pentru a-mi crește blogul și pentru a vă conecta mai bine cu cititorii.

Fiecare cont Google Analytics are aceste rapoarte și nu aveți nevoie să faceți nimic special în cadrul serviciului Google Analytics pentru a le activa. Doar conectați-vă la contul dvs. și sunt disponibile în stânga.

Unde să încep?

Fără unele informații de afaceri, Google Analytics vă va da doar cifre. Și numerele sunt doar numere. Ar trebui să începeți cu câteva întrebări pe care doriți să le răspundeți Google Analytics, fără aceste întrebări, doar căutați numere.

Iată cele pe care le vom răspunde cu datele din acest ghid:

  • Cum aflu mai multe despre publicul meu?
  • Cum găsesc oamenii site-ul meu?
  • Cum obțin mai mult trafic?
  • Ce postări îmi plac cititorii mei?
  • Cât de rapid este încărcarea site-ului meu?
  • Ce se întâmplă pe site-ul meu chiar acum?

Cum aflu mai multe despre publicul meu?

Cea mai bună modalitate de a afla mai multe despre publicul dvs. este să le întrebați cu un sondaj . Cea mai bună cale este să priviți sub meniul de audiență al rapoartelor standard din tabloul de bord Google Analytics.

Google Analytics Audiență

Din rapoartele de public, puteți afla locația vizitatorului dvs., tehnologia pe care o utilizează pentru a accesa site-ul dvs. și o multitudine de alte informații interesante.

De exemplu, aveți un site web mobil prietenos ? Ar trebui să te? Consultați secțiunea Audiență-> Mobile-> Prezentare generală pentru a vedea cât de mult din traficul dvs. accesează site-ul dvs. dintr-un dispozitiv mobil sau tabletă. Dacă te uiți sub dispozitive, chiar îți vei spune ce tip de dispozitiv utilizează.

Google Analytics Prezentare generală pentru dispozitive mobile

Te-ai intrebat vreodata la ce ora ar trebui sa-ti publici postul? Priviți sub Geo-> Location și veți vedea care țară / regiune deține majoritatea utilizatorilor dvs. Pe baza acestora, determinați timpul pe care doriți să-l publicați. Există multe alte informații despre fila publicului.

Cum găsesc oamenii site-ul meu?

Există două rapoarte pe care îmi place să le găsesc. Sunt ambele sub secțiunea Achiziție .

Primul este All Traffic și cel de-al doilea este vărul aproape de toate recomandările .

Google Analytics Trafic total

Tot Trafic vă spune cum a descoperit cineva site-ul dvs. Aceasta include totul, de la cineva care va introduce numele de domeniu în browserul său, pentru a da clic pe un rezultat al căutării pentru a da clic pe un alt site Web.

Toate recomandările sunt un raport mai specific, care include numai vizite de la persoane care au făcut clic pe un link către site-ul dvs. de pe un alt site Web. Aceasta exclude traficul de căutare și vizitatorii direcți.

Dacă faceți postări de oaspeți pe un alt blog, puteți utiliza Toate recomandările pentru a afla dacă postarea respectivă a trimis vreun trafic. Dacă utilizați medii de socializare, vă poate spune și dacă oamenii fac clic.

Dacă doriți cu adevărat să vă grăbiți în social media, consultați rapoartele sociale. Secțiunea Socială vă arată fiecare rețea socială care vă trimite trafic. Acestea includ site-uri media sociale, cum ar fi Facebook și Pinterest, precum și site-uri de știri sociale, cum ar fi Reddit și Digg și cititori de știri care au un element social, cum ar fi paper.li și Pocket.

Cum obțin mai mult trafic?

Bazându-ne pe întrebarea anterioară, odată ce știm cum ne găsesc oamenii, știm cum putem obține mai mulți oameni. Există două moduri de a face acest lucru – faceți mai multe lucruri care funcționează sau reevaluați lucrurile care nu.

Dacă petreceți ore pe Pinterest, dar vă trimite doar câteva vizitatori pe lună, atunci doriți să evaluați modul în care vă petreceți timpul pe site. Dacă petreceți doar câteva minute pe Facebook, dar vă trimite mult mai mult, este posibil să doriți să petreceți mai mult timp.

Pentru a obține mai multe date, revizuiți raportul Prezentare generală socială și faceți clic pe cea mai bună rețea socială. Acest lucru relevă raportul Recomandări privind rețeaua, care vă spune care pagini au fost populare în acea rețea socială. (De asemenea, puteți urmări legăturile în WordPress utilizând Google Analytics ).

Există tendințe în articole care fac apel la utilizatorii acelei rețele? Dacă da, scrieți mai mult ca ei și promovați acele articole în acea rețea.

Dacă nu există tendințe, există articole populare pe care le puteți partaja în alte rețele pe care le-ați pierdut?

Ce postări îmi plac cititorii mei?

Pentru a răspunde la această întrebare, vă recomandăm să vă uitați la raportul dvs. Toate paginile , care se află sub Comportament-> Conținut site-> Toate paginile.

Site-ul conține toate paginile

Toate paginile vă informează ce postări și pagini sunt cele mai vizitate pe site-ul dvs. De asemenea, vă oferă timpul mediu în pagină, rata de respingere și procentele de ieșire din raportul standard.

Iată cum să interpretați fiecare dintre aceste valori:

  • Afișări de pagină / vizualizări unice de pagină: acesta este un număr din numărul de vizitatori pe care îl aveți. Numărul de afișări de pagină este de câte ori pagina a fost încărcată, afișările de pagină unice sunt de câte ori un individ unic a încărcat pagina. Dacă cineva încarcă o pagină de două ori, este considerată ca două afișări de pagină, dar doar o singură afișare de pagină.
  • Med. Timpul pe pagină: Aceasta este o măsură medie a duratei pe care un cititor rămâne pe pagină. Scopul fiecărei pagini este diferit, astfel încât să nu puteți compara o pagină cu alta, dar puteți folosi aceasta pentru a vedea care pagini captează interesul unui cititor mai mult decât altul. Dacă observați că media pe o pagină este doar câteva secunde, ar putea fi un semn că postarea dvs. nu este interesantă (sau este pur și simplu scurtă, doar veți ști).
  • Rata de respingere: Rata de respingere este procentajul de cititori care au vizitat doar o singură pagină în sesiunea lor. Nu citiți prea mult într-un număr mare, trebuie să înțelegeți mai întâi intenția.

Deși toate cele trei sunt valori utile, durata medie a paginii este cea mai importantă atunci când încercați să ghiciți eficiența articolelor dvs. Mai mult, cu atât mai bine.

Ca regulă generală, persoana obișnuită citește cu o rată de 130 de cuvinte pe minut. Puteți folosi acest lucru ca punct de referință pentru a vă ajuta să decideți dacă citiți întregul mesaj sau săriți după un timp. Este o măsură imperfectă, dar timpul pe pagină este o medie, deci ar trebui să vă dau o idee generală.

Acest lucru, împreună cu afișările de pagină și rata de respingere (și factori non-Analytics cum ar fi partajarea socială) vă vor oferi un sentiment bun despre ce funcționează și ce nu.

Cât de rapid este încărcarea site-ului meu?

Viteza site-ului ar trebui să fie întotdeauna importantă pentru un blogger, nu doriți ca cititorii dvs. să aștepte prea mult când încărcați site-ul. Puteți să testați întotdeauna acest lucru cu ajutorul instrumentelor de viteză a site-ului, dar nimic nu depășește datele din lumea reală.

Sub Comportament-> Viteza site-ului> Sincronizarea paginilor, puteți vedea cât durează să se încarce paginile dvs., precum și cum se compară cu site-ul dvs. în ansamblu, pe baza datelor din lumea reală.

Verificarea vitezei site-ului în Google Analytics

În meniu, chiar sub raportul respectiv, sunt sugestii de viteză pe care le puteți implementa pentru a face site-ul dvs. mai rapid. Vă recomandăm să faceți aceste lucruri sau să găsiți pe cineva să facă aceste schimbări.

Ce se întâmplă pe site-ul meu chiar acum?

Aș fi remis că nu aș fi acordat un mic omagiu uneia dintre rapoartele mele standard preferate – Real-Time. Real-Time vă spune cine este pe site-ul dvs. în această secundă, ce citesc și cum au ajuns aici.

Date în timp real în Google Analytics

Dacă vă aflați dintr-o dată beneficiarul unui mesaj viral, deoarece cineva l-a împărtășit pe un site popular media social, acest raport vă va spune. Poate că este un post pe Reddit, puteți merge la pagină și puteți contribui la discuție. Poate că este o mențiune într-un ziar important, puteți să-i trimiteți prin e-mail jurnalistului să vă mulțumească și să construiți o relație.

Informațiile în timp real pe care le puteți acționa este aurul solid și toate sunt disponibile în raportul Real-Time.

Începeți cu aceste rapoarte standard, dar nu vă fie teamă să vă extindeți și să vă uitați la ceilalți. Pe măsură ce le examinați, gândiți-vă la ce întrebări ar putea să răspundă despre blogul dvs. Odată ce ai întrebarea, cifrele vor deveni din ce în ce mai sensibile.

Înțelegeți că Google Analytics este o fiară. Ceea ce tocmai am acoperit aici este o înțelegere mică. Cu cât jucați mai mult cu ea, cu atât mai bine veți ajunge la ea. Puteți utiliza dimensiunile secundare, rapoartele de conversie și multe altele. Trebuie să vă avertizez că analizele pot fi dependente, deci nu treceți peste bord. Sper că acest articol a ajutat toți începătorii WordPress cu privire la utilizarea Google Analytics pentru site-ul dvs.

Loading...
Citește și
error: Avem pagină de contact dacă doriți ceva !!