Cum să configurați Google AMP pe site-ul WordPress

Știți că mulți proprietari de site-uri pierd 47% din venituri din cauza vitezei lor lente de pagină? Da, ai auzit bine. În acest articol, vom împărtăși ce este Google AMP și cum să configurați Google AMP pe site-ul WordPress. Menținerea vitezei paginii este un fapt vital pentru SEO.

Dacă ați optimizat deja site-ul web al versiunii pentru desktop, trebuie să aveți grijă de optimizarea site-ului pentru versiuni mobile, deoarece jumătate din traficul organic provine de pe dispozitivele mobile.

Prin urmare, Google Accelerated Mobile Pages , cunoscut și sub numele de Google AMP . Este un termen nou pentru noii proprietari de site-uri.

Cum să configurați Google AMP pe site-ul WordPress

 

Ce este Google AMP?

În octombrie 2015, Google a anunțat un proiect bazat pe mobil, numit pagini mobil mobile accelerate, cunoscut și ca Google AMP . Este un proiect open source care este susținut de Google, Facebook, Twitter. Paginile mobile accelerate (AMP) sunt incluse numai în paginile HTML, CSS de bază. Pagina AMP se încarcă mai repede decât paginile normale.

Mulți utilizatori folosesc internet foarte lent pentru a naviga pe pagini web care includ HTML, CSS, JS, anunțuri și câteva scripturi. Deci, folosind internetul lent, este nevoie de mult timp pentru a deschide paginile. Scopul AMP este de a crește viteza de încărcare a paginii cât mai rapid.

AMP exemplu

Acesta este un exemplu de site AMP activat.

De ce ar trebui să activați Google AMP imediat?

Dacă utilizați pagini mobile accelerată (AMP) , atunci site-ul dvs. Web va fi afișat într-un anumit mod pe Google (mai ales cu un semn AMP). Diferența dintre  paginile AMP și paginile obișnuite poate fi văzută în caruselul lor și prin eticheta lor AMP  în rezultatele căutării Google. În plus, există unele beneficii ale utilizării AMP,

 • Viteza contează: Nu există nicio îndoială că paginile AMP activate sunt puțin mai bune decât paginile normale. Mulți utilizatori părăsesc de obicei un site web care durează mai mult de 3 secunde pentru încărcare. Deci, AMP ar putea contribui la reducerea ratelor de respingere și la creșterea conversiilor.
 • Îmbunătățește clasarea motorului de căutare:  deși AMP nu este încă menită a fi un factor de clasificare independent. Însă Google are în prezent un impresionant rang mobil și, deoarece paginile AMP sunt prietenoase cu dispozitivele mobile, aceștia primesc același rang în clasament.
 • Sporește rata clicurilor:  dacă conținutul dvs. este afișat în carusel, acesta va avea o vizibilitate mult mai mare, ceea ce va crește probabilitatea ca un cititor să facă clic pe site-ul dvs. Web.
 • Anunțuri de suport:  paginile AMP acceptă, de asemenea, tipuri de anunțuri precum AdSense, MediaNet, Infolinks și multe altele.
 • Multe companii mari sprijină AMP:  Nu trebuie să vă temeți de AMP, deoarece este susținută de furnizori de tehnologie de vârf, cum ar fi Twitter, Pinterest, WordPress, Chartbeat, Linkedin etc.

Există multe zvonuri că mulți utilizatori AMP nu își pot personaliza paginile, nu pot adăuga coduri de anunțuri, butoane sociale pentru partajare. Dar acest lucru nu este adevărat. Lasă-mă să explic de ce.

Ei bine, principalul plugin WordPress AMP de la Automatic vine cu foarte puține caracteristici pe care le-am descris, derulați în jos pentru al vedea. Am menționat, de asemenea, cum arată cum se configurează pluginul AMP .

Deci, aveți nevoie de un alt plugin AMP pentru WP pentru a obține o opțiune de personalizare mai bună. Puteți adăuga toate materialele, cum ar fi anunțurile din rețea, butonul de distribuire socială, Google Analytics etc.

Cum se configurează Google AMP

Există multe pluginuri AMP disponibile în directorul plugin WordPress.

 AMP de Automattic

AMP de Automattic

Acest plugin vă permite să configurați Google AMP pe site-ul dvs. WordPress. Este o inițiativă cu sursă deschisă, care urmărește să ofere conținut optimizat mobil, care să poată încărca instantaneu peste tot, chiar și pe internet lent.

După activarea acestui plugin, toate postările de pe site-ul dvs. vor fi generate de versiunile compatibile AMP. De asemenea, puteți accesa postările AMP adăugând /amp/până la capăt adresele URL ale postărilor.

De exemplu, dacă adresa URL a postării dvs. este ” https://example.com/2018/04/20/hello-world „, versiunea AMP va fi ” https://example.com/2018/04/20/hello -world / amp / „.

Nu uitați să faceți clic pe butonul Salvare.

AMPAMP layout

Există o limitare a acestui plugin. Paginile și arhivele nu sunt acceptate în prezent și nu puteți adăuga butonul de distribuire, categoria, postările asociate, anunțurile. Implicit, acest plugin permite logoul site-ului dvs. și numele site-ului.

AMP pentru WP

AMP pentru WP

Acest plugin „AMP pentru WP” este foarte recomandat pentru cei care doresc să activeze Google AMP pe site-ul lor. Acest editor personalizat AMP vă permite să înlocuiți conținutul pe care l-ați scris în Mesaj sau pe pagină. 

Deci, puteți adăuga conținut diferit doar pentru AMP. Pluginul este complet receptiv și vine cu 2 modele diferite. Cu funcția drag & drop, puteți seta manual opțiunile pentru pagini / postări.

Mai mult decât atât, puteți adăuga logo-ul personalizat, butonul de partajare socială, postările asociate sub postare, integrați Google Analytics și puteți adăuga anunțuri în 4 poziții diferite.

AMP pentru personalizarea WP

Pentru a configura acest plugin, trebuie să instalați mai întâi pluginul AMP implicit de către Automattic. Sau vi se va cere să o instalați. După activarea acestui plugin, veți vedea o opțiune AMP în panoul de administrare al WordPress.

Din tabloul de bord, puteți seta opțiunile Google AMP ca fiind nevoia dvs.

Caracteristici:

 • Editor personalizat AMP.
 • Redirecționarea mobilă.
 • Drag & Drop Creator de pagini.
 • Instalați cu două modele.
 • AMP WooCommerce Support.
 • Panoul de traducere și RTL disponibile.
 • Amplasarea AMP internă.
 • Articole similare de sub postare.
 • Butoanele sociale.
 • Total 4 spații publicitare pe plan.
 • si multe altele…

Cum să vizualizați paginile mobile accelerate (AMP) în Consola de căutare Google

Când configurați Google AMP în blogul dvs. WordPress, puteți vizualiza acele Pagini mobile accelerate din Consola de căutare Google. Pentru ao vedea, conectați-vă la Consola de căutare Google. Acum mergeți la Căutarea de căutare> Pagini mobile accelerată .

Vedeți AMP în Consola de căutare Google

Dacă configurați corect Google AMP în blogul dvs. WordPress , puteți vizualiza acele pagini mobile accelerate. Dacă nu apare, așteptați un timp. Acesta vă va afișa acele pagini care sunt deja indexate. În cazul în care nu ați trimis Sitemap-ul dvs. la Consola de căutare Google, acesta nu va apărea.

Loading...
Citește și
error: Avem pagină de contact dacă doriți ceva !!