Cele mai importante pluginuri WordPress pentru site-uri de afaceri în 2018

Având setul corect de instrumente, vă poate ajuta să vă duceți la nivelul următor. În acest articol, vom distribui cele mai importante pluginuri WordPress pentru site-uri de afaceri în 2018.

Instrumente de afaceri pentru proprietarii de site-uri WordPress

1. OptinMonster

OptinMonster

OptinMonster este cel mai popular software de optimizare a ratei de conversie. Acesta vă permite să convertiți abandonarea vizitatorilor site-ului web în abonații de e-mail.

Dacă doriți să vă dezvoltați lista de e-mailuri, atunci acesta trebuie să aibă pluginul WordPress în 2017. Citiți aceste studii de caz pentru a vedea cât de mult succes au alte firme folosind OptinMonster.

2. WPForms

WPForms

Ca proprietar al unei afaceri, permiterea clienților să vă contacteze ar trebui să fie prioritatea dvs. principală. WPForms este plugin-ul de formular de contact prietenos pentru WordPress. Acest formular de formare on-line drag & drop vă permite să creați cu ușurință formulare de contact, formulare de abonament prin e-mail, formulare de comandă, formulare de plată și alte tipuri de formulare online cu doar câteva clicuri.

Îl folosim pe WPBeginner și pe toate celelalte site-uri ale noastre. Există o versiune gratuită WPForms Lite disponibilă pentru cei care caută o soluție simplă.

Dacă doriți funcții mai avansate, obțineți versiunea Pro. Utilizați acest cupon WPForms pentru a obține o reducere de 10% a achiziției.

3. MonsterInsights

MonsterInsights

MonsterInsights este cel mai bun plugin Google Analytics pentru WordPress. Vă permite să conectați site-ul dvs. la Google Analytics, astfel încât să puteți afla mai multe despre vizitatorii site-ului dvs., cum ar fi de unde vin ei și ce fac ei pe site-ul dvs. Web.

Puteți apoi optimiza site-ul în consecință pentru a vă îmbunătăți câștigurile. Avem ghiduri detaliate despre cum să instalați Google Analytics în WordPressși cum să utilizați Google Analytics .

MonsterInsights are, de asemenea, o versiune gratuită .

4. Contact constant

Contact constant

Contactul constant este unul dintre cei mai buni furnizori de servicii de e-mail . Vă permite să construiți o listă de e-mailuri și să trimiteți e-mailuri abonaților.

Este de departe platforma prietenoasa pentru incepatori, cu configurare rapida si usoara. Dispune de instrumente integrate pentru a adăuga formulare de înscriere și funcționează bine și cu software-ul de generare a plumbului, cum ar fi OptinMonster.

5. Sucuri

Sucuri

Securitatea va fi o preocupare majoră pentru proprietarii de afaceri online în 2017. Firewall -ul aplicației web Sucuri este probabil una dintre cele mai bune protecții pe care le puteți obține pentru site-ul dvs.

Ele monitorizează și protejează site-ul dvs. de DDoS, amenințări malware, atacuri XSS, atacuri de forță brute și practic orice alt tip de atac.

Dacă nu aveți pe site-ul dvs. un paravan de protecție, adăugați unul astăzi.

6. BackupBuddy

BackupBuddy

În timp ce vorbim despre securitate, nu există nicio securitate mai bună decât un sistem de backup fiabil.

Ca proprietar de companie, nu vă puteți permite să vă pierdeți datele de afaceri și de client în cazul unui eșec hardware sau al unui atac asupra serverelor gazdei. Primul lucru pe care ar trebui să-l configurați pe toate site-urile WordPress este un plugin de rezervă. Vă recomandăm să utilizați BackupBuddy deoarece este unul dintre cele mai fiabile și mai simple moduri de a salva și restabili site-urile WordPress cu doar câteva clicuri.

7. Optimizarea SEO

Yoast SEO

Yoast SEO (cunoscut anterior ca WordPress SEO by Yoast) este unul dintre cele mai populare pluginuri WordPress. Acesta vă permite să vă optimizați site-ul WordPress pentru motoarele de căutare.

Nu numai că vă ajută să adăugați metaetichete, ci optimizează site-ul în ansamblu.

8. W3 Total Cache

W3 Total Cache

Viteza este unul dintre cei mai importanți factori SEO. Site-urile mai rapide sunt mai înalte pe Google, ceea ce înseamnă mai mulți vizitatori pentru site-ul dvs. de afaceri și mai multe conversii.

W3 Total Cache vă permite să difuzați fișierele comprimate și cache la vizitatorii dvs. Acest lucru reduce încărcarea pe server și site-ul dvs. devine mai rapid.

9. MaxCDN

MaxCDN

Imaginile și alte conținuturi statice pe un site web durează cel mai mult timp pentru încărcare. Dacă doriți să faceți site-ul dvs. chiar mai rapid, atunci va trebui să utilizați un CDN pentru a livra fișierele statice. MaxCDN este cel mai fiabil serviciu CDN și se integrează cu ușurință cu WordPress.

10. Galeria Envira

Galeria Envira

În timp ce puteți crea cu ușurință galerii de imagini în WordPress fără a utiliza un plugin, aceste galerii sunt destul de fundamentale. Envira Gallery vă permite să creați galerii frumoase recepționate în WordPress.

Puteți să creați mai multe galerii, să le adăugați oriunde pe site, să creați albume, să deschideți imagini în ferestre de tip pop-up și multe altele.

11. MemberPress

MemberPress

MemberPress vă permite să construiți comunități online pe site-ul dvs. WordPress. Acesta este cel mai bun plugin de membru WordPress care vă permite să adăugați cu ușurință opțiuni de membru la site-ul dvs. WordPress.

Puteți crea abonamente și puteți restricționa conținutul utilizatorilor pe baza planurilor de abonament. Acesta funcționează cu toate căile de plată populare și joacă frumos cu magazinele online folosind WooCommerce .

12. Conturile partajate

Număr contestat

Shared Counts este cel mai bun plugin WordPress social media . Acesta vă permite să adăugați cu ușurință butoane de social media pe site-ul dvs. Spre deosebire de alte pluginuri de partajare socială, Shared Counts este super-rapid și vine numai cu platformele sociale pe care le utilizați de fapt.

13. LearnDash

LearnDash este cel mai bun plugin WordPress LMS pentru a crea și a vinde cursuri online de pe site-ul dvs. WordPress. Are un constructor de cursuri de drag and drop care vă permite să adăugați rapid lecții, chestionare, sarcini pentru a vă construi cursul.

14. Întrebări frecvente rapide și ușoare

Adăugarea secțiunii Întrebări frecvente în WordPress

La lansarea unui produs sau a unui site nou, este posibil să fie necesar să adăugați o secțiune de întrebări frecvente în WordPress. Puteți adăuga o pagină nouă cu toate întrebările frecvente (întrebări frecvente), dar în cele mai multe cazuri întrebările frecvente se dezvoltă odată cu evoluția produsului dvs. și cu creșterea numărului de clienți.

Prin adăugarea secțiunii Întrebări frecvente, puteți să vă reduceți în mod semnificativ cheltuielile de suport și să îmbunătățiți conversia. Uitați-vă cum să adăugați o secțiune de întrebări frecvente în WordPress .

15. Inserați anteturile și subsolurile

Inserați antetul și subsolul

În timp ce gestionați site-urile WordPress, este posibil ca uneori să fie necesar să adăugați fragmente de cod în antetul sau subsolul site-ului dvs. WordPress. Acest lucru înseamnă că va trebui să editați fișierele tematice care ar putea deveni dezordonate și să vă despartă tema WordPress. Inserarea anteturilor și a subsolului vă permite să adăugați cu ușurință fragmente de cod la site-ul dvs. WordPress fără a modifica fișierele tematice.

16. Hero CSS

CSS Hero

Temele WordPress se bazează pe CSS pentru aspectul vizual al site-ului dvs. Web. Dacă doriți să faceți personalizarea la tema dvs., atunci va trebui să învățați CSS. Acest lucru poate fi consumator de timp pentru un proprietar de afaceri.

CSS Hero este un plugin WordPress care vă permite să personalizați orice temă WordPress fără a scrie o singură linie de cod. Consultați recenzia noastră despre modul în care CSS Hero face personalizarea WordPress ușorpentru mai multe informații.

17. Beaver Builder

Beaver Builder

Ca proprietar de afacere, puteți constata în curând că plasarea lucrurilor în mod diferit pe paginile dvs. poate duce la mai multe conversii și vânzări. Dar cum creați acele pagini de destinație fără a învăța să codificați?

Beaver Builder este un puternic instrument de tragere și plasare a paginilor pentru WordPress. Vă permite să creați cu ușurință propriile planuri de pagină folosind o interfață simplă de utilizator.

18. Google Apps for Work

Google Apps for Work

Google Apps for Work este o suită de aplicații web cum ar fi e-mail, documente, foi de calcul etc. Creat de Google, această suită puternică de aplicații de birou este mai ieftină, ușor de implementat și fără probleme. Cel mai important, vă permite să utilizați propriul nume de domeniu pentru e-mailuri.

19. Recomandări

FreshBooks

Freshbooks este un software de contabilitate bazat pe cloud pentru profesioniști, freelanceri și agenții. Acesta vă permite să trimiteți cu ușurință facturi clienților, să primiți plăți și să vă gestionați finanțele.

20. SEMRush

SEMrush

Ca proprietar de afaceri, aveți nevoie de date pentru a afla ce fac concurenții dvs. pentru site-urile lor web. SEMRush vă permite să consultați cuvintele cheie în care se clasifică concurenții dvs. 

Puteți finaliza cuvintele cheie plătite, precum și traficul organic. Astfel puteți optimiza propriul conținut și strategia dvs. de marketing.

21. Toate într-un Snippet Rich Schema.org

Toate într-un Snippet îmbogățit în One Schema.org

Fragmentele îmbogățite sunt un marcaj special pe care îl puteți adăuga la conținutul dvs. și descrieți mai exact conținutul dvs. pentru motoarele de căutare. Aceste informații sunt apoi utilizate de motoarele de căutare pentru a vă afișa conținutul în mod diferit.

De exemplu, evaluările de stele de sub liste de produse, hărți atunci când cineva caută afacerea dvs. și așa mai departe. Toate într-un plugin Schema.org de fragmente rich vă oferă o interfață ușor de utilizat pentru a genera acest marcaj și a le utiliza în mesajele și paginile dvs. WordPress.

Verificați ghidul nostru despre cum să adăugați fragmente îmbogățite în WordPress .

22. BirchPress

BirchPress

Dacă aveți nevoie de o soluție pentru site-ul dvs. de afaceri unde utilizatorii dvs. pot rezerva și plăti pentru întâlniri, atunci BirchPress este soluția pentru dvs. Acesta vă permite să adăugați cu ușurință un sistem complet de rezervare online pe site-ul dvs. WordPress.

 

23. OutreachPlus

OutreachPlus

OutreachPlus este cel mai bun software de e-mail de pe piața actuală. Acesta vă permite să gestionați campaniile dvs. de mobilizare prin e-mail dintr-un singur tablou de bord, cum ar fi un profesionist.

Veți putea gestiona urmăririle, trimiteți e-mailuri peronalizate, trimiteți răspunsuri bazate pe declanșator și multe altele. Este foarte ușor de utilizat și vă permite să conectați mai multe conturi de e-mail și să vedeți toate e-mailurile de mobilizare într-o singură poștă electronică.

24. Slack

lenevi

Slack este un instrument de management al echipei, de productivitate și de comunicare. Îl folosim pentru a comunica cu echipa noastră răspândită pe diferite fusuri orare și locații. Slack este mai convenabil decât e-mailul și se poate integra cu multe alte instrumente online pe care le folosiți.

Loading...
Citește și
error: Avem pagină de contact dacă doriți ceva !!