Baza secretă a „zilei judecății finale” : detaliile vă vor lăsa fără cuvinte!

Săpat într-un munte din Pennsylvania, Raven Rock , o bază secretă, un  „Pentagon 2” de aproximativ 30 de kilometri pătrați, construit pentru guvernul superior și oficialii militari să se refugieze după un eveniment catastrofal.

Facilitatea sau baza secretă funcționează încă din anii 1950 și se spune că este una dintre „locațiile nedivulgate ” folosite de vicepreședintele Dick Cheney, după atacurile din 11 septembrie 2001.

După căderea zidului Berlinului în 1989, mulți oficiali guvernamentali au recomandat închiderea Raven Rock pentru totdeauna. „Vei simți că te duci spre un dinozaur„, a spus un ministru.

În 1991, președintele George HW Bush a încetat operațiunile, ceea ce a forțat baza secetă să intre în modul standby. A fost reactivată după atentatele de pe 11 septembrie.

La a doua aniversare a atacurilor din acea zi, guvernul a atribuit peste 652 milioane de dolari în îmbunătățiri. Bugetul anual alocat bazei secrete sa ridicat și construcția a continuat.

Acum, o nouă carte ridică capacul Raven Rock și alte buncăre de război, iar guvernul intenționează să se salveze, ceea ce ar putea fi crucial în cazul în care Coreea de Nord ataca Statele Unite sau vice-versa.

Baza secretă a „zilei judecății finale”

Garrett M Graff a fost redactor – șef al revistei Washingtonian atunci când un membru al personalului ia dat o legitimație de guvern găsită într-o parcare. Pe partea din spate a existat un set de instrucțiuni care ghidau titularul cardului într-o locație specifică în caz de evacuare.

Prin introducerea coordonatelor în Google Maps, Graff a spus că instrucțiunile „l-au condus la marginea unui munte și puteți vedea în vederea prin satelit ușile mari de beton” . Dl. Graff a descoperit curând că se uită la Raven Rock.

Curios să afle mai multe, a folosit documentele declasificate recent pentru a investiga istoria complexului, și multe altele diseminate de către Statele Unite.

Dar documentele au dezvăluit și strategia guvernului de atac nuclear, care probabil a inspirat titlul alarmant al cărții lui Graff Raven. „Rock: Istoria planului secret al guvernului SUA de a se salva, în timp ce restul mor”. .

bază secretă

„Aici, se află o sub-structură cu mai multe nivele, 153 de camere clasificate, inclusiv o instalație masivă de energie, clinica medicala, birouri, stomatologi, o cantină cu 400 de locuri, facilități de spălătorie, trei rezervoare de apă de 94.6353 de litri și alte trei de 52.9958 litri de combustibil pentru rezervoare, precum și o facilitate de comunicare cu două etaje pentru mesajele primite și trimise. Astăzi are între 3.000 și 5.000 de angajați guvernamentali, nu există familii „ – Garrett Graff

„Familiilor li s-a interzis să meargă la Raven Rock, ca la toate buncărele pentru ziua judecății finale” , scrie Graff, „deși în ultimii ani sa ridicat vălul secretului și familiile personalului din Raven Rock îl poate vizita pentru ceremonii specifice. 

Cel puțin, membrii acestor familii își pot imagina locul în care rudele lor vor trece în Ziua Judecății, chiar dacă ei vor rămâne pe afară „.

Graff a declarat, de asemenea, în  Washington Post : 

„La începutul anilor 1950, guvernul se aștepta și credea că ar putea salva majoritatea americanilor”. 

Dar , cum bombele au devenit mai avansate, „planurile și ambițiile au fost reduse treptat , până când, în mod realist, cel mai bun lucru pe care l-au putut face a fost acela de a salva doar comanda mare.“

În cazul în care tensiunile actuale au un rezultat o apocalipsă nucleară, planul de bază rămâne de a scoate comandantul-șef și alți oficiali de rang înalt de la Washington DC și introduși în unul dintre buncărele secrete ca Raven Rock.

Dar Graff a spus că exercițiile au arătat că dimensiunea guvernului federal ar face ca această mutare să fie incredibil de dificilă. Ce credeți despre asta?

Citește și
error: Avem pagină de contact dacă doriți ceva !!