Armata roșie este ștearsă din istorie

Povestea despre modul în care Armata Roșie a salvat Europa de naziști este ștersă din cărțile de istorie occidentală, soldații ruși fiind din ce în ce mai mult portretizați ca opresori și ocupanți decât salvatori.

„Povestea despre modul în care Armata Roșie a salvat Europa de naziști este ștersă din cărțile de istorie occidentală”

afirmă noul documentar al RT

Pentru a susține această afirmație, postul de televiziune finanțat de stat scoate în evidență Polonia, unde camera inferioară a parlamentului a aprobat un proiect de lege pentru demolarea statuilor din epoca sovietică, inclusiv monumentele soldaților armatei roșii.

Legea a fost propusă de Institutul de Memorie Națională din Polonia, unul dintre profesorii săi afirmând: „Pot să spun cu încredere că aici armata roșie este văzută ca invadatori care ne-au ocupat terenurile”.

În același sens, ghizii polonezi din lagărul de concentrare de la Auschwitz nu menționăm că soldații ruși au ajutat-o ​​să-l elibereze, în timp ce pretinde că cel de-al doilea război mondial a fost început nu numai de AdolfHitler, dar și pe Iosif Stalin.

Nu toată lumea din Polonia este mulțumită de noua legislație deşi. „Poporul polonez a câștigat independența și libertatea față de fascismul german cu ajutorul armatei sovietice. 

Noi, generația de după război, spunem că nu ne-am fi născut … dacă Hitler ar fi învins-o pe Stalin „, spune Tadeusz Kowalczyk, un colonel de rezervă în armata poloneză. 

„Oamenii uită sau nu vor să-și amintească ce avea Hitler în minte pentru slavi. Ei uită de Generalplan Ost, conform căruia numai trei milioane de polonezi ar fi lăsați în viață, înrobiți de germani, în timp ce rușii urmau să fie exterminați împreună cu evreii „, a relatat Jerzy Tyc, președintele societății memoriale KURSK din Polonia.

Petru SIXL, cercetător al Societății Memoriale a Crucii Negre a Austriei, care are grijă de mormintele soldaților sovietici, arată dimensiunea umană a ceea ce sa întâmplat cu mai mult de 70 de ani în urmă. 

„Ostașii căzuți sau cei care au murit în captivitate aveau de asemenea mame și familii. Indiferent de naționalitate sau religie, durerea mamei este întotdeauna aceeași. „

Aceste lucruri nu sunt subliniate cu adevărat în majoritatea manualelor europene. Pe lângă faptul că, în 1934, Polonia a fost prima țară europeană care a semnat un acord de neagresiune cu Hitler, numit Pactul Pilsudski-Hitler.

În plus, faptul că Marea Britanie și Franța au semnat Acordul de la München cu Hitler este, de obicei, omis din cărțile de istorie. 

Pactul a permis Germaniei, ajutată de Ungaria și Polonia, să anexeze o parte a Cehoslovaciei între anii 1938 și 1939 – agresiunea militară care a stabilit efectiv cel de-al doilea război mondial.

Tadeusz Kowalczyk este citat în documentar spunând că „în 50 de ani copiii polonezi vor crede că nu armata roșie a eliberat Polonia … ci cea americană.”

După cum subliniază producătorii, ” puțini occidentali știu că , în timp ce numărul de decese din SUA în Europa era de 300 000, Uniunea Sovietică a suferit de peste 25 de ori acest număr. 

În plus, luptele armatei roșii din Est au ucis de mai mult de patru ori mai mulți soldați germani ca și SUA și aliații săi pe Frontul de Vest „.

Loading...
Citește și
error: Avem pagină de contact dacă doriți ceva !!